Nieuw wachtwoord aanvragen

Péage of tol

betalen in Frankrijk
w zoekresultaten
02/05/2020

Tol of Péage betalen in Frankrijk

Op Franse snelwegen betaal je de welgekende péage. Je betaalt deze tolheffing of péage aan de tolpoortjes op de autosnelwegen.

Eerst arriveer je aan een tolpoort waar je een ticket moet nemen aan de slagboom en je vervolgens gewoon door mag rijden. Aan de volgende tolpoort dien je dit ticket in de automaat te steken en verschijnt het te betalen bedrag op het display van tolpoort.

Als er iets misgaat, kun je via een knop altijd om hulp vragen. Uiteraard spreekt met vaak enkel Frans!

Hoe de ‘péage’ betalen?

In contanten of cash betalen

Dit kan aan de bemande poortjes, maar ook aan de poortjes met een groene pijl of een afbeelding van munten. Deze optie neemt gewoonlijk wat meer tijd in beslag.

Kredietkaart

Aan de tolpoortjes met een afbeelding van een kredietkaart of met de tekst “CB” (Carte Bancaire) kan je enkel met een kredietkaart betalen (Visa of Mastercard). Dit gaat veel vlotter dan met wisselgeld. Je hoeft ook geen pincode in te voeren. Je kan meteen doorrijden. Betalen lukt alleen met een gewone kredietkaart dus niet met een prepaid kredietkaart! Neem voor alle zekerheid ook altijd contant geld mee. Mocht je creditcard niet werken, kan je het op die manier nog oplossen. Bij een aantal (onbemande) tolpoorten is het alleen nog mogelijk om met creditcard of télépéage te betalen. Het bij je hebben van een creditcard is dus zeker aangeraden.

Badge of télépéage

Aan de poortjes met een oranje t kan je betalen met een badge. Je kan hier gewoon doorrijden. Het systeem registreert je en achteraf betaal je via domiciliëring. Er komen wel extra administratiekosten bij kijken. Dit is een duurdere oplossing en meer geschikt voor mensen die vaak de Franse autosnelweg nemen.

De kostprijs tot jouw vakantiebestemming berekenen?

Op autoroutes.fr krijg je niet alleen een schatting van het bedrag aan tol of péage dat je moet betalen voor jouw route. Je krijgt er ineens ook een schatting bij van de brandstofkosten. Heel handig om vooraf al een idee te krijgen van je reiskosten.

Betekenis van de verschillende borden boven de tolpoorten

Vaak worden onderstaande symbolen gecombineerd boven een tolpoort. Dan gelden uiteraard beide betalingsmogelijkheden.

Enkel cash of contante betaling

Enkel (krediet)kaart

Enkel (krediet)kaart

Télépéage (abonnementsysteem)

Poort buiten gebruik