Nieuw wachtwoord aanvragen

Goedkoop tanken

op autovakantie in Frankrijk
w zoekresultaten
17/06/2020

Tanken tijdens autovakantie in Frankrijk

Hieronder vind je een overzicht van de verschillende soorten brandstoffen verkrijgbaar in Frankrijk met hun Franse benaming. En tips over waar je goedkoop kan tanken in Frankrijk.

Brandstofprijzen Frankrijk

De prijs van brandstof voor de wagen ligt in Frankrijk normaal gezien lager dan de prijs in België of Nederlands. Bekijk hier de actuele brandstofprijzen in Frankrijk.

Soorten brandstof in Frankrijk

Benzine

 • E10 (SP95-E10/Sans Plomb 95-E10)
  Loodvrije benzine die overal vlot verkrijgbaar is.
 • Euro 95 (SP95 E5/Sans Plomb 95/Eurosuper)
  Loodvrije benzine die langs de snelweg nauwelijks te verkrijgen is. Werd vervangen door E10.
 • Superplus 98 (SP98 E5/Super Sans Plomb 98)
  Loodvrije benzine die wel bijna overal verkrijgbaar is.

Let op: Controleer voor je op vakantie vertrekt of jouw wagen geschikt is voor het rijden op E10. Voor auto’s die niet op E10 kunnen rijden, wordt geadviseerd om Super Sans Plomb 98 te tanken als Euro 95 niet meer aan de pomp te verkrijgen is. Deze is duurder, maar kan zonder problemen worden gebruikt in auto’s die normaal op Euro 95 rijden.  

E85

 • E85 (E85/Sans Plomb E85/Superéthanol-E85) is een biobrandstofmix van 15% benzine en 85% bio-ethanol die uitsluitend is bedoeld voor speciale flexifuelauto’s.

  Let op: E85 is niet geschikt voor gewone benzineauto’s. Tank je per ongeluk E85, rijd dan beslist niet verder en laat de brandstof verwijderen om schade te voorkomen.
  E85 is in Frankrijk bij ongeveer 1000 tankstations verkrijgbaar.
  Zie bioethanolcarburant.com voor meer informatie en prix-carburants.gouv.fr om tankstations te vinden die E85 aanbieden. 

Diesel

 • Diesel / Gazole / Gasoil
  Overal verkrijgbaar.

Gas/LPG

 • Lpg (GPL/LPG/Autogas)
  Bij ongeveer 1900 tankstations verkrijgbaar in Frankrijk. Ga voor een overzicht van lpg-tankstations in Frankrijk naar mylpg.eu of stations.gpl.online.fr
  Voor een lpg-installatie met een Nederlandse standaardaansluiting (bajonet) is een Italiënippel (dish) nodig om lpg te kunnen tanken. In België en Duitsland is een Europanippel (acme) nodig. 

Elektriciteit

 • Frankrijk heeft ruim 25.000 bornes de recharge, of laadpunten waarvan de meeste zich in de grotere steden bevinden.
  Het netwerk van openbare laadpunten wordt steeds verder uitgebreid. Langs de snelwegen kan je in principe je wagen elke 80 kilometer opladen. Toch raden we aan om op voorhand je reis heel goed te plannen als je met een elektrische wagen door Frankrijk reist. Check op voorhand ook op afwijkende stekkertypen en laadpassen. Voor laadpassen kan je kijken op kiwhipass.fr/kiwhi-pass-for-our-foreign-users
  Voor een actueel overzicht van de locaties van laadpunten kan je terecht op chargemap.com, plugsurfing.com.

Openingsuren tankstations

 • Langs de autosnelwegen zijn de meeste tankstations dag en nacht open.
 • Ook langs de routes nationales zijn er tankstations met een 24 uursservice. De meeste tankstations daar zijn geopend van 7u tot 19u, 20u of 22u.
 • Langs de kleinere wegen en binnen de bebouwde kom van kleine plaatsjes zijn tankstations soms gesloten tijdens de middaguren (12u-14u).
 • Openingsuren van tankstations bij een winkelcentrum of hypermarché komen meestal overeen met die van de winkels zelf.
 • Veel tankstations zijn gesloten op zondag, behalve uiteraard de tankstations die 24/7 open zijn, zoals die naast de autoroutes.

Betalingsmogelijkheden tankstations Frankrijk

 • In de meeste tankstations kan je tijdens de gewone openingsuren betalen in cash of contanten.
 • De meeste bankkaarten (Maestro) of creditcards (Visa en Mastercard) worden aan de kassa geaccepteerd.

Tankautomaten

 • Bij de permanent onbemande tankstations kan je over het algemeen betalen met je bankkaart (Maestro) of creditcard (Visa en Mastercard). Soms blijken Belgische of Nederlandse bankpassen en creditcards echter niet bruikbaar.
  Houdt er ook rekening mee dat op zondag (in sommige plaatsen ook op zaterdag) veel tankstations in Frankrijk onbemand zijn en dat bij tankautomaten soms niet kan worden betaald met een Belgisch of Nederlandse bankkaart (Maestro-logo). Vaak kan dan wel worden betaald met een creditcard.

Waar kan je goedkoop tanken in Frankrijk?

 • De brandstofprijzen zijn normaal gezien het laagst bij de onbemande tankstations. Je kunt ook goedkoop tanken bij de tankstations gelegen aan de grote supermarkten. Buiten de openingstijden van de supermarkten zijn die tankstations meestal geopend maar dan onbemand.
  Brandstof bij tankstations langs auto(snel)wegen en tolwegen is aanzienlijk duurder dan bij tankstations langs gewone wegen.

  Als je wil weten welke tankstations de laagste prijzen hebben in een bepaalde plaats, kan je een kijkje nemen op carbeo.com of op de website van de Franse overheid prix-carburants.economie.gouv.fr.

Reservebrandstof

 • Er mag maximaal 10 liter brandstof in een reservetankje worden ingevoerd.