Nieuw wachtwoord aanvragen

Logeren in een B&B

in Frankrijk
w zoekresultaten
17/06/2020

In B&B logeren in Frankrijk

Op zoek naar een B&B in Frankrijk om bij Belgen te logeren?

Frankrijk is een populair vakantieland en heeft enorm veel mogelijkheden om te overnachten. Na de Verenigde Staten heeft Frankrijk de meeste hotels ter wereld. Belgen en Nederlanders willen vaak logeren bij landgenoten die geëmigreerd zijn naar Frankrijk. Er zijn heel wat Vlamingen en/of Nederlanders die er een gezellige gîte / vakantiehuis of B&B / chambre d’hôte uitbaten.

Bed & breakfasts in Frankrijk

Bed & breakfasts noemt men in Frankrijk meestal chambres d’hotes. Dit zijn de meest karakteristieke, prijsvriendelijke en vaak ook aantrekkelijkste accommodaties in het land. Je vindt ze vaker in dorpen en op het platteland dan in de steden. Een bed & breakfasts (B&B) wordt gerund door een familie en meestal kan je tegen een interessante prijs ‘s avonds mee-eten met de gastheer of -vrouw. Dat is een perfecte manier om meer te weten te komen over de streek.

Vaak zijn vrienden en familieleden de bron voor een leuk, authentiek adresje van een bed & breakfast. Maar je vindt online ook heel wat verhuurplatformen waar je met behulp van filters op zoek kan gaan naar een B&B die volledig voldoet aan al jouw wensen.

Prijzen van B&B’s in Frankrijk

De prijs van een chambre d’hotes in een landelijk gebied komt ongeveer overeen met de prijs van een éénpersoonskamer in een budgethotel in een Franse stad.

Waarom kiezen voor een B&B?

De persoonlijke touch

Een van de belangrijkste kenmerken van een B&B is toch wel de persoonlijke touch. Bij aankomt krijg je een persoonlijk en warm onthaal. Vaak krijg je een welkomstdrankje en volgt er daarna een uitgebreide rondleiding door de gastheer of –vrouw. Zij geven je uitleg waar je alles kunt vinden.

De eigenaars van een B&B vinden het belangrijk dat je tijdens je verblijf in hun accommodatie volledig naar je zin hebt. Je bent nu eenmaal te gast bij hun thuis. Zij zullen er dan ook alles doen om het je naar de zin te maken en je zo gastvrij mogelijk te ontvangen. Handig is ook dat zij je ook alles kunnen vertellen over de omgeving en de bezienswaardigheden.

De gemoedelijke sfeer

Bij een Bed & Breakfast heerst er meestal een zeer gemoedelijk sfeer. In een hotel heeft men tientallen gasten en s de sfeer van iedere kamer weer anders; je zult hier niet snel precies dezelfde kamers tegenkomen (zoals dit wel ziet bij de diverse hotelketens). B&B’s staan juist bekend om de individualiteit, de accommodaties en kunnen je – soms ver weg van thuis – toch een huiselijk gevoel te geven.

Ontbijt & diner

Bij de meeste B&B’s kun je genieten van een uitgebreid ontbijt en is dit in de prijs inbegrepen. In vergelijking met hotels wordt er veel vaker met verse of zelfs home-made producten gewerkt.

Veel B&B’s bieden, op bepaalde dagen, een diner aan. Je kunt dan ’s avonds bij de eigenaren aanschuiven en genieten van een betaalbaar 3- of 4-gangendiner. Het ideale moment om je verder te bevragen over de regio en mogelijke uitstapjes die je nog kan maken.

De locatie

Vaak liggen B & B’s op bijzonder mooie locaties of is een Bed & Breakfast gehuisvest in een bijzonder pand. Dit heeft z’n charmes en maakt het verblijf in een B&B unieker dan een hotelovernachting.

De faciliteiten

In een hotel moet je vaak extra betalen voor het ontbijt, parking of wifi. In een B&B is alles inbegrepen bij de kamerprijs. Alle extra faciliteiten staan over het algemeen ook duidelijk op hun website vermeld.

B&B’s in Frankrijk hebben vaak een grote gezellige tuin waar je tot rust kan komen in de natuur of zelfs een baantje kan trekken in het zwembad.

Iedere Bed & Breakfast is anders waardoor ook elk verblijf in een B&B anders is. Geniet ervan!